DE EIEREN VAN DE KEIZER LUISTERBOEK:
De Eieren van de Keizer is een boek geschreven door Han Peeters. Het gaat over de kunsthistoricus Emile van Straten. Die krijgt van president Poetin de opdracht om op zoek te gaan naar negen verloren Fabergé-eieren. Wanneer hij er een terug vindt, blijkt dit een duplicaat te zijn. Door dit voorval, werd zijn reputatie aan diggelen geslagen en belandt hij aan de rand van de financiële afgrond.
Later vindt hij een spoor naar de overige acht eieren. Hij ontdekt de ene wetenschappelijke aanwijzing na de andere en gaat hier mee aan de slag. Ook komt hij steeds meer op het goede spoor door tarotkaarten, die de rode draad in het boek vormen. Tijdens zijn zoektocht belandt hij in verschillende landen, waar hij de diverse staatshoofden bezoekt. Tijdens de hele reis geeft Emile zijn visie op de geschiedenis, wat belangrijk kan zijn voor het terugvinden van de verdwenen eieren. Emile begint aan de zoektocht met volgende vragen in zijn achterhoofd: Wat hebben de tarotkaarten met de eieren te maken? En in hoeverre werden staatshoofden beïnvloed door het occulte?Verder in het boek blijkt dat geheime brieven zijn verstopt in de kaften van boeken en er worden briefwisselingen tussen belangrijke mensen gevonden die verwijzen naar de eieren. Wat is de rol van zijn vriend Antonio? Wat hebben de nazi’s met de eieren te maken? Zal Emile de eieren vinden en zijn naam kunnen zuiveren?
Het boek bevat veel geschiedenis en is daardoor zeer leerrijk. Zo leer je veel bij over de Fabergé-eieren en het leven van de tsaren. Je merkt dat de schrijver weet waarover hij het heeft. Het gehele boek wordt met veel details verteld, waardoor je visueel heel makkelijk kan volgen. De vertelstem in het luisterboek is heel aangenaam om naar te luisteren en telkens wanneer het hoofdstuk gedaan is, wil je meteen het verdere hoofdstuk beluisteren omdat het heel goed opgebouwd is, en daardoor spannend blijft tot het einde!
Bron: bol.com

DE EIEREN VAN DE KEIZER:
De eieren van de keizer is een boek dat je in één keer uitleest. De historische achtergronden en het verhaal (in Dan Brown genre geschreven) zorgt er voor dat we ons weer gelukkig kunnen prijzen met een goede nieuwe schrijver Han Peeters. Ben benieuwd naar het volgende boek.Bron: www.boeklezers.nl
Een vlot geschreven spannend verhaal vol informatie over de Fabergé-eieren en het leven van de keizers en tsaren. Deze details geven het boek een extra dimensie mee.
Bron: www.boekengek.com

De auteur weet met een groot gevoel voor detail het verhaal in een boeiende vorm te gieten. Feit en fictie worden als een Perzisch tapijt in hoog tempo in elkaar geweven. Het boek zal een breed lezerspubliek trekken, omdat het de elementen heeft van een goede thriller gecombineerd met een historisch mysterie.
Bron: www.schrijverspunt.nl

Han Peeters past makkelijk in het rijtje van onze vaderlandse toppers. Het boek is deels autobiografisch, de belevenissen van de hoofdpersoon komen in de verte overeen met die van de schrijver. De schrijver laat in zijn boek zien dat hij kennis heeft van de cultuur, historie, tijdgeest en zelfs van de tarot. Het boek boeide mij van begin tot eind. Het is op een prettige beschrijvende en rustige manier geschreven, maar toch weet het de vaart erin te houden. Het is spannend, amusant en onderhoudend tegelijkertijd. Een echte aanrader!
Bron: www.bol.com

Een boek in het genre fact fiction. Als je met dit boek begint wil je het in één ruk uitlezen. Emile staat als persoonlijkheid rotsvast als rode draad in het verhaal. Geen moment wil je afhaken in de zoektocht naar de eieren. Als lezer leef je mee met Emile in zijn redeneringen en argumenten om aanknopingspunten te vinden.Het boek is geschreven in bewoordingen waardoor hoofdpersoon en omgeving een uitermate levend beeld voor je gaan vormen. Een heerlijk boek om even een paar uurtjes de wereld om je heen te vergeten en onder te duiken in het leven van Emile.Bron: http://www.bangersisters.nl/entertainment/boekenworm/1374-de-eieren-van-de-keizer-han-peeters
----------

EERSTE RECENSIE:
Robin filmde het hele gebeuren en zetten het op zijn youtube-kanaal. Het ging viral en inmiddels is het 7,5 miljoen maal bekeken, wat Robin niet had voorzien. Het leverde een golfstroom aan reacties op en het zette zijn leven en dat van zijn ouders volledig op zijn kop.

Het boek bestaat uit twee verhaallijnen. Het begint met Lex Arenberg-Lotharingen, een oude bekende uit de boeken van Han Peeters. Lex is lid van een Broederschap en de basis voor het verhaal wordt gelegd. Het tweede verhaallijn speelt zich in Moldavië en later in Reims waarin de zigeuner Malev Rotari de hoofdrol speelt.

De personages in deze twee verhaallijnen zijn heel verschillend en als lezer vraag je je af wat hun bij elkaar brengt en waarom? Op al deze vragen krijgt de lezer intrigerende antwoorden..

Het filmpje van het Franse gezin dat achterna werd gezeten door jachtluipaarden vormde de basis van dit verhaal. Han Peeters zag dat het om een reclamestunt ging en bouwde er op zijn geheel eigen wijze een verhaal omheen .

Het cheeta-mysterie is een faction-verhaal geworden wat ik met veel plezier heb gelezen, waarin tevens plaats is voor humor en de onontbeerlijke vrijheid van meningsuiting.

TWEEDE RECENSIE:
In Het Cheeta-Mysterie gebruikt Han Peeters het bekende filmpje van de “Franse familie” die uitstapt tussen de jachtluipaarden als basis en maakt er zijn eigen verhaal van.

Het zou zo maar waar kunnen zijn, want het is onwaarschijnlijk dat gewone mensen uitstappen tussen wilde roofdieren. Peeters heeft er een onderhoudend verhaal van gemaakt. Op ongeveer twee derde van het boek gaat de tekst over op de ik-persoon en krijgen we het verhaal van de filmer te lezen die vertelt over zijn achtergrond, hoe het gebeurde en hoe hij alle commotie er om heen ervaren heeft.

Het boek is meer dan alleen een leuk verhaal. Het laat zien hoe een filmpje viral kan gaan, hoe snel we een mening vormen (over de filmer en het “Franse gezin”) en hoe vervolgens het leven van de filmer en zijn familie compleet overhoop gegooid wordt. Het geeft aan dat je niet alles moet geloven wat je ziet, en zeker niet meteen iemand veroordelen via het internet, wat tegenwoordig veel te makkelijk gebeurt.

In de woorden van Peeters zelf is het thema “het spanningsveld tussen de filmer, het publiek, de media, de faction-schrijver en de ethiek in de mediawetenschappen” en daarmee de persvrijheid die ons allen aangaat. Een aanrader!
BRON: Ysvogel
----------

EERSTE RECENSIE:
PLANET X is een boek waarin veel wetenswaardigheden zijn verwerkt en ik alhoewel ik niet alles voor waarheid aanneem, heb ik veel nagezocht en bleek het te kloppen, althans dat zou best eens kunnen. Dat is de kracht van dit boek. De schrijver heeft mij kennis laten maken met het fenomeen PLANET X / Nibiru vanuit de astronomie, maar bijvoorbeeld ook vanuit het Oude Testament. De informatie is verpakt in het spannende verhaal van Marc en Inge, een Nederlands echtpaar dat een website beheert over het onderwerp PLANET X. Vanover de hele wereld verzamelen zij en hun redactieleden informatie. Ze worden beschimpt en belachelijk gemaakt, totdat op een dag de binnendringende planeet voor iedereen zichtbaar is. De voltallige redactie komt vervolgens in een avontuur terecht, dat zijn weerga niet kent met verstrekkende gevolgen. Han Peeters heeft een fantastisch boek geschreven. Een must read en een eye opener. Spannend, informatief en heel goed geschreven. Een absolute aanrader!

TWEEDE RECENSIE:
Zoals vaker in de boeken van Han Peeters, worden ook in Planet X feiten en fictie met elkaar verweven. De feiten waarvan hij gebruik maakt zijn dingen die veelal buiten de bekende media blijven maar wel terug te vinden zijn op internet. Waar de feiten ophouden en de fictie begint is de vraag, maar het is een boek dat wel aanzet tot denken en aanknopingspunten geeft aan de geïnteresseerde lezer om verder te zoeken. De hoofdpersonen zijn bezig met onderzoek naar Planet X en Peeters neemt de lezer mee op deze zoektocht en de gebeurtenissen die erop volgen. Het is een spannend boek met verrassende wendingen, dat geen moment verveelt. Hoewel de gebeurtenissen letterlijk de wereld op hun kop kunnen zetten is het geen boek voor doemdenkers want Peeters komt ook met oplossingen en ziet hierin kansen om de wereld beter te maken.

DERDE RECENSIE:
Je stapt het verhaal binnen in een geheimzinnig overleg met de Amerikaanse president, het hoofd van de defensie en hoofd operations van de NASA. Dan is de toon voor een spannend verhaal gezet. Achter de schermen van de website, die Marc en Inge beheren, is een reactieteam actief die verschillende onderwerpen en theorieën over Planet X bijhouden. Als ze op een middag elkaar voor het eerst in levende lijve ontmoeten verschijnt Planet X dreigend aan het firmament. Iedereen is in rep en roer en een filmploeg neemt contact op om in een tv-opname dieper op het fenomeen in te kunnen gaan. Na de uitzending begint hun avontuur dat de wereld volledig op zijn kop zal zetten. Wat is de waarheid en wat als dit nu eens echt zou gebeuren. Wat dan... Dit waren voor mij de belangrijkste zaken die me tijdens het lezen van dit boek bezighielden. Net als in de vorige boeken van Han Peeters is zijn schrijfwijze weer uitermate scherp maar tegelijkertijd ook intrigerend. Je wilt immers weten waar het verhaal naartoe gaat en hoe het zich verder zal ontwikkelen. Feiten en fictie blijven een goede combinatie en dit blijkt ook weer te kloppen in ‘PLANET X’.

VIERDE RECENSIE:
Altijd al willen weten wat er achter de moord op Kennedy zat? Of vooral wat de echte oorzaak van de klimaatverandering is? Zelfs het verhaal achter het bekende Roswell incident? Han Peeters geeft aan allerlei religieuze verhalen, mysteries en complottheorieën een eigen draai. Hij giet het in een aangenaam verhaal dat snel weg leest. In de tussentijd geeft hij nog zijn visie op een perfecte wereld en doet hij de lezer snakken naar het vervolg. Leuke pageturner!

VIJFDE RECENSIE:
Het is de eerste keer dat ik een boek lees van Han Peeters en ik kan hierop zeggen ik zal het vaker gaan doen, hij heeft een duidelijke en fijne schrijfstijl. Planet-X is een boek dat veel religieuze en bekende punten in de tijdlijn een andere draai geeft. Je wordt al heel snel meegesleept door het verhaal en wilt het dan ook niet neerleggen zodat je weet wat er gaat gebeuren. Zeker een aanrader.
----------

De eerste recensie over DE NIEUWE GRONDWET door Mieke Schepens:
In dit boek verwoordt Han Peeters zijn visie over waarom het fout gaat met onze planeet en onze beschaving. Eerder schreef hij twee boeken in fictie over het Osisme en dan nu De Nieuwe Grondwet. Na een uitleg over het ontstaan van het woord Osisme, vertelt de auteur over een nieuwe munteenheid; de O, die niet in baar geld wordt gebruikt. Je leest over het OgenOOtschap en het lidmaatschap daarvan. In deze visie moeten we ons meer gaan richten op de ONS-maatschappij en minder op de IK-maatschappij. Hoe dat in zijn werk moet gaan, lees je in het hoofdstuk over het OgenOOtschap. De Obank maakt onderdeel van het OgenOOtschap uit en is daar ook gevestigd. Bankgegevens worden niet onderling tussen de leden verstrekt, uitzonderingen daargelaten, en er wordt dagelijks verslag gedaan van alle inkomsten en uitgaven. Ondernemers die volledig op de O. zijn overgestapt en de salarissen in de O. uitbetalen, kunnen bij de Obank terecht voor leningen, waarover geen rente wordt betaald. Zodra blijkt dat het gaat om een aanvraag in het kader van duurzaamheid, zal een verzoek direct worden gehonoreerd. Dat alles kan niet zonder bepaalde regels. Bijna elk artikel van de honderdveertig artikelen van de Nederlandse Grondwet wordt door de auteur onder de loep genomen, voorzien van commentaar en indien van toepassing vervangen door een nieuw artikel.

De auteur verwacht hevige tegenstand tegen zijn ideeen. Men zal proberen mij uit te schakelen en ongewis is hoever men daarin zal gaan, maar het zaad van het Osisme is dan met dit boek al geplant, en echt verder ga ik er niet over maar U wel. Na het lezen is het me duidelijk dat de auteur afscheid wil nemen van alles wat we tot nu toe heel normaal gevonden hebben; de banken, de diverse valuta, de manier van omgaan met elkaar en met beloningen. Ook Europa en alle afspraken die onderling tussen een klein aantal personen van de diverse regeringen gemaakt zijn, gaan op de schop. Wellicht is de visie van Han Peeters geen fictie. De tijd zal het leren.Bron: http://graaggelezen.blogspot.nl/2016/05/de-nieuwe-grondwet-geschreven-door-han.html?spref=fbDe tweede recensie over DE NIEUWE GRONDWET door Angele op Hebban:Intrigerende invalshoek!Wat als er geen fyieke valuta meer bestaan en alleen nog maar giraal geld. Iedereen krijgt nog maar een bankrekening op zijn naam van de als enige nog bestaande bank. Iedereen wordt voorzien van een basisinkomen..Verdwijnen dan aan geld gelinkte criminaliteit en graaizucht? Wat als we het digitale tijdperk echt gaan benutten en iedereen via digitale referenda op elk gewenst moment, over elk gewenst thema (wetsvoorstel) kan stemmen? Leven we dan in de ultieme democratie of juist in een semi-communistische samenleving....een utopie of een realistisch toekomstbeeld?Allemaal vragen die na het lezen van dit boek bij mij rezen en waarvan ik hoop enkele antwoorden in een van Han Peeters zijn andere boeken te vinden. DNG is \" een kapstok\" waar iedereen vrij is om er nog wat ideeen bij te hangen.Verwacht geen roman, maar een inspirerende visie op een verandering van de huidige grondwet.Bron: https://www.hebban.nl/recensies/angele-over-de-nieuwe-grondwet
----------

DE HEL VAN OCTAGON: DE EERSTE RECENSIE: 30-11-2015:Door Esther Scholten van Schrijfland: http://schrijf.land/3101/recensie-voor-de-hel-van-octagon-geschreven-door-han-peetersOpnieuw een boek van grote klasse van de auteur Han Peeters. De Laatste Profeet, Han & Eva maar ook Afscheidsboek en De Verscheurde Vrouw zijn titels die op zijn naam staan en die door mij als zeer goed zijn beoordeeld. Veel wereld- en regeringsleiders, rechters en andere lieden met grote maatschappelijke invloed zijn in De Hel van Octagon corrupt. Het bolwerk van de illuminati bestaat daarnaast uit personen die niet schuwen om te moorden en te verkrachten op een macabere en lugubere wijze. Lijken verdwijnen zonder een spoor achter te laten. Het zijn scenarios die ook de realiteit kunnen zijn. In De Hel van Octagon belanden Lysanne en Ruud - de hoofdpersonen uit De Verscheurde Vrouw - in een kasteel waar gruwelijkheden plaatsvinden. Slachtoffers worden gedrogeerd om hun emoties af te vlakken, waarna ze worden geofferd in satanistische rituelen. Het is een verhaal waarbij je steeds op het puntje van je stoel zit en je tot je afschuw constateert dat er linken met de realiteit bestaan. Je hoopt dat Ruud en Lysanne eraan zullen ontsnappen, maar het bolwerk is een gedegen dichtgetimmerd geheel. Dat weet Peeters feilloos weer te geven en ook dat er geen haan naar kraait, omdat de daders immers boven de wet staan. Van veel doofpotten licht hij het deksel. Han Peeters zet met dit boek zijn eigen leven op het spel.Geloof je me niet? Lees, en oordeel zelf.

TWEEDE RECENSIE: 03-12-2015:Door Zwaluw55, bron: http://www.bol.com/nl/p/de-hel-van-octagon/9200000052786160/De Hel van Octagon begint waar De Verscheurde Vrouw (verrassend) eindigde, maar is toch vooral een op zichzelf staand boek. Het boek heeft twee verhaallijnen: aan de ene kant de mensen die gevangen zitten in een onmenselijk systeem in een kasteel, en aan de andere kant de rechercheurs die naar hen op zoek zijn. De verhaallijnen wisselen elkaar per hoofdstuk af.De rechercheurs doen veel van hun onderzoek online, waarbij ze op allerlei informatie stuiten omtrent machtspersonen en doofpotten die nooit de reguliere pers haalt, hier gaat het dus niet om fictie maar om realiteit. Peeters noemt geen namen van personen of websites, maar met de informatie kan iedereen die een zoekmachine kan gebruiken het zelf nazoeken. Daarmee is dit een boek dat je aan het denken zet, maar het is zeker ook een spannend boek met verrassende wendingen naar het einde toe.

DERDE RECENSIE: 05-12-2015:Door Anoniem:Ruud en Lysanne worden naar een kasteel gelokt. Flitsbeelden van een duister verleden dat ze verdrongen hadden doemen op. Ze zijn terecht gekomen in een sinistere wereld waarin verleden en heden elkaar inhalen. Ze worden bewust van een elite die hun eigen wereld gecreëerd hebben temidden van een samenleving die zich nergens van bewust is. Ze hadden ze eerder ontmoet maar de vraag is waarom bevinden ze zich nu weer in hun midden en hoe komen ze hier levend uit. Peeters creeert werelden waarin het goede overheerst en het kwade wordt ontmaskerd. Hij beweegt mee met de wereldsituatie van occupy tot complottheorieen. Feiten en fictie lopen door elkaar heen. Dat is wat de boeken van Peeters zo interessant maakt. Altijd wordt aan de lezer de keuze gesteld: wat is waar en wat is fictie. Het omdenken. Erg sterk boek weer van Peeters!

VIERDE RECENSIE: 13-12-2015:Door: Coenraad de Kat:Ruud en Lysanne zijn op verzoek van Lex (een lid van de Illuminati) voor een weekend naar zijn kasteel in België vertrokken. Als ze aankomen lijkt het wel of ze dromen van alle pracht en praal maar dan breekt de hel los....Ze zijn getuigen van verschrikkelijke gebeurtenissen om daarna te worden aangesteld als de beheerders van het kasteel. De twee rechercheurs Daan en Teun houden Ruud en Lysanne in de gaten omdat ze worden verdacht als betrokkenen van moord. Gedurende het onderzoek raken Ruud en Lysanne vermist en tijdens de zoektocht naar hun stuiten ze op de geheimen van de Illuminati en personen die betrokken zijn bij het satanisme.

De hel van Octagon is het vervolg op De verscheurde vrouw. Je kan dit boek goed afzonderlijk van elkaar lezen maar het is een pre als je “De verscheurde vrouw heb gelezen zodat je de personen kent en beter begrijpt. In De hel van Octagon wordt de nadruk meer op de Illuminati en het satanisme gelegd. Tijdens het lezen val je van de ene verbazing in de andere over hoe mensen zich kunnen gedragen en elkaars handen boven het hoofd weten te houden. Dit wordt op een bijzondere mooie wijze beschreven maar ook de gruweldaden die worden gepleegd worden niet uit de weggegaan en tijdens het plegen ervan vroeg ik mezelf af hoe is dit toch mogelijk dat mensen dit kunnen doen.

Is het fictie of non fictie wat je allemaal te lezen krijg van deze groepering is een gedachte dat bij me opkwam. De twee verhaallijnen worden goed afgewisseld en gecombineerd waardoor het een heel mooi geheel is .De hel van Octagon is een boek dat je van verbazing van wat er allemaal gebeurt in een adem uitleest.VIJFDE RECENSIE: 29-12-2015:5 *****De Hel van Octagon laat zien hoe het vergaat met hoofdpersonen Lysanne en Ruud uit De Verscheurde Vrouw. Ik was er benieuwd naar hoe zij zich verder gingen ontwikkelen. Een beetje jammer voor hen dat er geen sprookjesachtig vervolg is voor de twee. Ze komen in de hel terecht. Deze hel is bijzonder tastbaar. Veel wereldleiders en mensen met maatschappelijke invloed zijn in het boek corrupt. Deze personen moorden, verkrachten en doen dingen die niet in woorden te beschrijven zijn. Toch krijgt Han Peeters dit voor elkaar. Ik wilde niet alles lezen, maar toch bleef ik nieuwsgierig. Ruud en Lysanne komen in een kasteel terecht, waarin mensen gedrogeerd worden. Daarna worden deze mensen geofferd op vreselijke manieren. De twee moeten hieruit zien te ontsnappen. Dit maakt het verhaal erg spannend. Toch ging het verhaal wat mij betreft soms net wat te ver. Sommige details hoefde (of wilde) ik niet weten. Al met al een goed boek, dat je laat twijfelen over de integriteit van sommige van onze leiders.Door Tessa, bron: http://www.eboektekoop.nl/index.php?P=cms/pages/beoordelingen&naam=Beoordelingen&EAN=9994604024914&AANTALSTERREN=330&AANTALBEOORDELINGEN=7

ZESDE RECENSIE: 19-2-2016:Ruud en Lysanne worden door een lid van de Illuminati naar een kasteel in de Belgische Ardennen gelokt. Het is een prachtplek, maar ze zijn er met een reden en niet voor een vakantie. Ze worden onder dwang aangesteld als de beheerders van het kasteel dat een satanisch bolwerk blijkt te zijn. Rechercheurs zitten Ruud en Lysanne op de hielen, omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij moord en nu de twee ineens van de radar zijn verdwenen is dat voor hun reden om naar het tweetal op zoek te gaan.Ruud en Lysanne vallen van de ene verbazing in de andere, er gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen en het lijkt maar niet op te houden. Ze zien dingen die ze liever niet zouden willen weten. Tijdens hun verblijf proberen ze uit te vinden wat er gaande is en wat de Illuminati voor geheimen hebben. Ondertussen komen de rechercheurs ook merkwaardige zaken en soms gruwelijke dingen tegen.De karakters van Ruud en Lysanne komen goed naar voren en overduidelijk is dat de twee niet vies van seks zijn. Met name het ruigere werk .In het begin is het wennen maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer je begrijpt dat seks essentieel voor het verhaal is.Het verhaal zit goed in elkaar, soms is het gebaseerd op zaken die we kennen, soms is het door de auteur bedacht. Het is spannend met gruwelijke elementen, geen verhaal voor mensen met een tere ziel.Het zet je aan denken en je blijft je verbazen tot het eind.Bron: https://9636wenblog.wordpress.com/2016/02/18/recensie-de-hel-van-octagon-han-peeters/

ZEVENDE RECENSIE: 27-03-2016:In een kasteel in Belgische Ardennen waar Ruud en Lysanne naartoe zijn gelokt, en worden vastgehouden, herkennen ze veel vanuit hun verleden en daar schrikken ze behoorlijk van. Twee rechercheurs die Ruud en Lysanne op de korrel hebben als betrokkenen bij een moord op een vriendin van Lysanne gaan op zoek naar de twee vermisten. De afwisseling van deze twee verhaallijnen zorgt ervoor dat de lezer op beide gebieden op de hoogte blijft van de gebeurtenissen. Het boek leest zo lekker door, dat ik in vierentwintig uur het boek had uitgelezen. Wanneer de verhaallijnen samen komen wordt een groot gedeelte van de waarheid onthuld in deze faction-thriller. Dat is het woord dat de auteur gebruikt voor deze spannende thriller. Wat is feit en wat is fictie?Net zoals in zijn eerdere boeken laat Han Peeters hier zien dat er door hem veel onderzoek is gedaan naar (soms vermoede) gebeurtenissen in het verleden, waarna deze kennis knap is verwerkt in dit spannende verhaal. Mythen, sagen, overleveringen, vermoedens, verwijzingen naar symbolen en naar complottheorieën; het komt allemaal aan de orde.In \'De hel van Octagon\' gaat het over goed en slecht, liefde en lust, wit en zwart, fictie en faction.De bewering dat een kleine groep mensen de macht heeft over de rest van de mensen op aarde komt aan de orde. Je leest hoe machtshebbers misdadigers de hand boven het hoofd houden en er voor zorgen dat bewijzen van misdaad verdwijnen. Fictie of faction?Han Peeters heeft met dit boek weer sterk werk geleverd. De laatste hoofdstukken sluiten een vervolg gelukkig niet uit. Maak me blij, Han Peeters, en schrijf een vervolg!Bron: http://graaggelezen.blogspot.nl/2016/03/de-hel-van-octagon-van-han-peeters.html?spref=fb
----------

DE VERSCHEURDE VROUW:Je begint te lezen en Han Peeters weet vrij snel je mee te nemen met de karakters en het verhaal. De schrijfstijl is vlot, makkelijk en Han weet dit vast te houden tot aan het eind. De karakters zijn goed uitgewerkt en je beleeft hun fantasieën en ervaart de onderliggende spanning. Het geheel wordt mooi opgebouwd en heeft een aantal mooie wendingen in zich. Aan het einde besef je de werkelijke diepgang van het verhaal. Een erotische thriller wat moet of kan ik er van verwachten was het eerste wat er door me heen ging toen ik aan dit boek begon.Tijdens het lezen besefte ik dat het totaal niet platvloers is geschreven, integendeel zelfs. Het is een goed verhaal met een flinke dosis seks en spanning die samenspelen tot één prachtig verhaal dat schreeuwt om een vervolg.Recensie door Coenraad de Kat‘De Verscheurde Vrouw’ van Han Peeters gaat over Lysanne. Ze is een bijstandsmoeder en toe aan wat nieuws. Daarom schrijft ze zich in bij een datingssite en gaat op zoek naar een geschikte partner. Hierdoor ondervindt ze dat ze bepaalde seksuele lusten heeft. De lijn tussen goed en fout wordt steeds lastiger voor haar. Dat maakt het boek spannend. Tijdens het lezen wil je graag weten waar Lysanne voor gaat kiezen en hoever ze zal gaan. Dit zorgt ervoor dat je maar blijft lezen. Ik vond het een goed boek. Het karakter van Lysanne, maar ook de andere karakters zijn goed uitgewerkt. Ze groeide, leerde, maakten fouten en nam beslissingen die paste bij het karakter. Dat vond ik er sterk aan. Daarnaast was de SM en seks nogal recht voor zijn raap geschreven. Bij het lezen was het daarom voor mij nogal eens slikken. Toch vond ik dat dit onderdeel goed werd beschreven. Ook ging het niet alleen om seks, er zat echt een verhaal in het boek. Dat maakte dat ik dit een goed boek vind. Zeker aan te raden, met verrassende wendingen!Recensie door TessToen ik begon met lezen had ik mijn twijfels over dit boek, omdat er in dit soort boeken zelden een normale verhaallijn valt te vinden. Maar gaandeweg bleek dat mijn vermoeden onjuist was. Het verhaal draait om de bijstandsmoeder Lysanne, die naast moeder van drie kinderen ook op zoek is naar een relatie. Ze probeert dat via datingsites te regelen. Hoewel zij in het boek vele erotische relaties met personen aangaat, blijft het boek goed opgebouwd qua verhaal en plot. Als er ook nog een moord gepleegd wordt en Lysanne één van de verdachten wordt, draait het steeds meer om de vraag wie de moordenaar is en iets minder om erotiek. Toch blijft het een erotische thriller en zeker geen detective. Het boek leest prettig omdat er geen gebruik gemaakt wordt van moeilijke woorden en omdat de verhaallijn duidelijk blijft. Voor liefhebbers van dit genre is dit zeker een aanrader. Hoewel ik ook best begrijp dat dit boek niet voor iedereen geschikt is, is het zeker het uitproberen waard. Zeker omdat dit toch wel enigszins een tegenhanger is van Vijftig Tinten Grijs, alleen in De Verscheurde Vrouw zitten meer spannende momenten en komt de spiritualiteit beter tot zijn recht.Recensie door MariaLaat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb van de eerste tot de laatste bladzijde genoten van \'De Verscheurde Vrouw\', de nieuwste roman van Han Peeters. Wat een briljant boek! Zonder twijfel het beste dat Peeters tot nu toe heeft geschreven, en hij heeft inmiddels toch al weer negen werken op zijn naam staan, dus dat wil wat zeggen. Met \'De Verscheurde Vrouw\' laat Peeters het grotere en bekendere voorbeeld van Vijftig Tinten Grijs ver achter zich. Vijftig Tinten Grijs? Vijftig Tinten Saai of Vijftig Tinten Braaf zal je bedoelen! Dit is het echte werk.In \'De Verscheurde Vrouw\' vertelt Han Peeters het fascinerende verhaal van Ruud, een worstelende kleine ondernemer met grote dromen en ambities, en Lysanne, een gelovige maar gefrustreerde bijstandsmoeder vol onvervulde, geheime wensen en verlangens. Het is onvermijdelijk dat de twee elkaar tegenkomen. Dat is het begin van een heel bijzondere liefdes- en seksrelatie waar de vonken van af vliegen. Letterlijk, want Ruud en Lysanne raken al snel verstrengeld in een stomende, dampende relatie vol heftige SM en kinky seks. En met ruimte voor deelname door een derde of zelfs vierde persoon, van hetzelfde of andere geslacht. Het moge duidelijk zijn, dit is geen verhaal voor preutse of snel gechoqueerde lezers.Gaat \'De Verscheurde Vrouw\' dan alleen over seks? Nee, gelukkig niet. De verscheurde vrouw krijgt het zwaar voor haar kiezen, maar eindigt niet als de ingescheurde vrouw. Peeters is als schrijver namelijk wel zo slim en ervaren het verhaal aan te kleden met een scheut spanning, mysterie, moord, occultisme en mystiek. Han Peeters toepassing van ingrediënten als getallensymboliek, mythologie en machtsspelletjes achter de schermen - aspecten die duidelijk zijn voorliefde hebben en die behalve in \'De Verscheurde Vrouw\' ook terugkeren in meerdere van zijn boeken – geeft \'De Verscheurde Vrouw\' wat extra body en gewicht en tilt het verhaal daarmee uit boven de zompige middelmaat van een goedkope, op effect beluste seksroman.Al met al heeft Han Peeters met \'De Verscheurde Vrouw\' een heel erg goede, onderhoudende, lezenswaardige en boeiende roman afgeleverd. Smeuïg, spannend en sexy van begin tot eind en ook nog eens in sneltreinvaart geschreven. Peeters heeft zijn lezers een vervolg beloofd als \'De Verscheurde Vrouw\' een succes wordt. Laten we hopen dat het zover komt. Ik ben er klaar voor! Recensie door Erik le Romancier
----------

DE LAATSTE PROFEET:
Het boek begint met een fantastische inleiding over Goden en de (reis naar) onze wereld. Dit was voor mij al genoeg om enorm enthousiast te raken. Vervolgens bleef het boek mij boeien door de spanning, het mystieke element, maar ook omdat er in een deel van het boek een andere nieuwe wereldorde wordt beschreven. Deze visie vind ik zo ontzettend mooi, eerlijk, oprecht en puur, dat ik enorm verliefd ben op dit boek. Ik ben meteen meer gaan lezen van deze schrijver.

Zelf heb ik geen kinderwens en een van de drie grote redenen daarvoor is dat ik absoluut geen mens in de huidige wereld wil zetten. Hoe wij met de aarde/milieu omgaan, hoe corrupt alles is geworden en hoe ontaard we zijn, stemt mij enorm verdrietig. De visie zoals omschreven in het boek laat mij weer een beetje durven dromen over een ideale wereld.Bron: Bol.com

Ik ben al jaren geinteresseerd in sterrenhemel, buitenaards leven, ufos en graancirkels. Een aantal jaren geleden ben ik bij toeval tegen de boeken van Erich von Daniken aangelopen. Dit was echt een eye-opener. De manier waarop hij dingen beschrijft en benadert; fantastisch. Tot het moment dat ik De Laatste Profeet kocht. De schrijver weet een beetje alle theorieën aan elkaar te schrijven tot 1 fantastisch verhaal. Elk hoofdstuk sta ik weer versteld. Het enige waar ik bang voor ben is dat als ik het boek uit heb er geen beter boek meer is...
Bron: Bol.com

Han Peeters gaat in De Laatste Profeet de strijd aan tussen goed en kwaad in verschillende verhaallijnen. In het begin krijg je veel kennis voorgeschoteld over de goden van weleer en dat de mens steeds minder de hersenen gebruikt. Emile en Jenny zijn verkozen tot de nieuwe verlossers en gaan de uitdaging aan om de wereld te veranderen zodat o.a. de hebzucht verdwijnt. Ze stichten het OgenOOtschap en slagen erin om een groot deel van de wereldbevolking achter zich te krijgen, maar stuiten op verzet van de onderwereld. Dan barst de strijd los... Vragen zijn er volop als je dit boek leest en die worden gedurende het verhaal beantwoord. Wat is waar en wat is niet waar ... en is dit allemaal mogelijk? is wat me tijdens het lezen van dit boek bezighield. Ik viel van de ene in de andere verbazing. Dat hield mij scherp en mijn volledige aandacht vast. Spanning is er ook volop in aanwezig die mooi wordt opgebouwd. Han Peeters heeft met De Laatste Profeet een boeiend en interessant boek geschreven dat je tot nadenken aanzet.
Bron: https://www.facebook.com/han.peeters.3

In De Laatste Profeet bewijst Peeters zijn maatschappelijke betrokkenheid, een vlot geschreven avonturenverhaal met alle inmiddels bekende Han-Peeterskenmerken. Liefhebbers weten wat dat betekent: ruim baan voor mystiek, (alternatieve) geschiedenis en mythologie.Tijdens een zeilvakantie met Jenny krijgt Emile in De Laatste Profeet van wereldorganisatie Unesco de vraag onderzoek te doen naar een kaart van Atlantis. Tijdens dit onderzoek komt hij op het spoor van negen kristallen met onvermoede mogelijkheden. Zoals om contact te leggen met Kronos, de leider der Titanen. Kronos zond in het verre verleden Zeus en andere goden naar Terrade 2, zijnde de aarde, waar zij Atlantis koloniseerden en de mensheid beschaving schonken. Inderdaad, de Goden waren kosmonauten! Echter de mens is van nature dom en hebzuchtig. Daar konden zelfs de door de goden gezonden profeten geen verandering in aanbrengen.
Vanwege het contact met Kronos verandert Emiles beeld van de wereld: het moet anders. De fouten die gemaakt zijn in het verleden moeten worden hersteld. Zo niet, dan zal de wereld ten onder gaan aan hebzucht. Emile ontwikkelt het Osisme, een filosofie die een complete omwenteling in de wereld teweeg brengt die destructieve krachten zoals hebzucht, egoisme en domheid ombuigt naar het positieve. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. Want niet iedereen is gebaat bij een betere wereld. Terwijl de positieve krachten zich verzamelen rond Kronos, OrlandO en Emile, scharen de machten der duisternis zich rond Hades en de vrijmetselarij. Wat zich dan ontspint is een verbeten strijd tussen goed en kwaad met hoge inzet en een onzekere afloop.

Bovenstaande maakt van De Laatste Profeet een verhaal van epische proporties. Vol vaart wordt de lezer meegesleept in een mythische strijd tussen goden, stervelingen en monsters die de hele wereld en allerlei tijdvakken en dimensies beslaat.De Laatste Profeet is absoluut een boek met het hart op de goede plaats, dat mensen wellicht zal inspireren tot nadenken en naastenliefde. Dat valt natuurlijk alleen maar toe te juichen. Dit boek is bestemd voor de lezer die wel houdt van een snelle mix van avontuur, occultisme en een scheutje sci-fi. Een aanrader.Recensent: Erik le Romancier

Emile van Straten en zijn vriendin Jenny beleven een fantastisch avontuur in dit verhaal. Steeds krijgt de lezer een verwijzing naar een gebeurtenis in het verleden (uit de Bijbel en ook over verdwenen samenlevingen) die gekoppeld wordt aan een handeling in het verhaal. Heel knap gedaan. Het boek deed me meteen denken aan de boeken van Dan Brown (allerlei symbolen) en Clive Cussler (gebeurtenissen uit het verleden). In het verhaal zorgen de verschillende verhaallijnen, dat het boek een prachtig geheel wordt van een combinatie van fictie en non-fictie. Soms Science Fiction of Fantasy. Maar zeker ook een thriller.
Er is in dit verhaal duidelijk een gevecht gaande tussen Goed en Kwaad. Dat gevecht wordt uitgevochten door de God van het Kwaad en Emile van Straten die de voorzitter van het OgenOOtschap is en zijn aanhangers. Het OgenOOtschap is een wereldwijde organisatie, die alle valuta heeft doen verdwijnen en daarvoor de O in de plaats heeft gebracht, om op deze manier de hebberigheid van de mens in te perken.Al lezend heb je enorm veel vragen, maar gaandeweg het verhaal worden veel vragen beantwoord. Ik heb wel veel opgezocht omdat ik niet helemaal precies wist wat bedoeld werd met hetgeen waar naar verwezen werd. Een beetje het verhaal van de klok en de klepel. Maar dat was geen belemmering, eerder een prikkeling. Het is alsof je een doos vol verrassingen open trekt, waar nog veel van ingepakt zit. Veel te ontdekken dus voor de lezer! Ik heb het boek heel graag gelezen.
Bron: http://graaggelezen.blogspot.nl/2014/09/ik-las-de-laatste-profeet-van-han.html?spref=tw

Terrade II (de aarde) wordt bedreigd door vernietiging. De wereld die opgebouwd had moeten worden onder leiding van de goden van de planeet Terrade is gedoemd te mislukken omdat Zeus en de andere goden op Terrade II een andere weg prefereerden. Domheid en hebzucht hebben de overhand genomen. De goden die de wereld op hadden moeten bouwen, vluchten naar andere oorden.
Terwijl Emile van Straten met zijn vriendin op reis is krijgt hij het verzoek van de Unesco om op zoek te gaan naar het verdwenen Atlantis. Emile is de ontdekker van de magische ruit. De ontdekking van de magische ruit geeft Emile de mogelijkheid om diverse wereldmysteries op te lossen. Tijdens zijn onderzoeken komt hij op het spoor van de 9 kristallen. Door middel van de 9 kristallen weet hij contact te leggen met Kronos, een van de goden van Terrade. Dit contact leidt tot verdere ontdekkingen die de wereld kunnen redden. Door zijn contact met Kronos verandert zijn beeld van de huidige wereld, Terrade II, het moet anders. De fouten die gemaakt zijn in het verleden moeten hersteld worden of de wereld zal ten onder gaan aan hebzucht.
Emile ontwikkelt het Osisme en het OgenOOtschap. Een visie die een complete omwenteling in de wereld teweeg brengt. Een omwenteling van het IK naar het ONS tijdperk. Het Osisme brengt vernieuwing in de wereld en keert de destructieve krachten om naar positieve krachten waar mensen samen werken aan de wereld. Alleen is er een tegenstroming die niet wil dat er een betere wereld komt. De tegenstroming staat onder invloed van Hades, de god van de onderwereld.
Han Peeters weet de goden, wereldmysteries, oude religies, cultuur om te bouwen tot een wereldbeeld dat een grote samenhang heeft. Een wonderbaarlijke wereld waar heel veel kennis in schuilt die wacht op ontdekking. Alleen is er een bedreiging voor deze wereld en dat is de mens. De mens die de aarde uitbuit, uitput totdat er niets meer van over is. Beelden van verloren beschavingen die ten onder zijn gegaan zijn verweven in het verhaal. Peeters geeft zijn visie hoe wij samen de wereld kunnen veranderen. De ontdekkingen van onder andere Nikola Tesla zijn verwerkt in het boek. Alsook de visie van de schrijver over de rol die de vrijmetselaars in het wereldspel spelen.
De goden, numerologie, geometrie, verdwenen beschavingen zijn terugkerende thema’s in de boeken van Peeters. Kennis van de mysteries lijken een oplossing te kunnen bieden voor de problemen waar onze tijd mee te maken heeft. Peeters heeft de magische ruit wereldwijd als intellectueel eigendom vastgelegd.

Ik heb dit boek met heel veel interesse gelezen. Een boek waarvan je in eerste instantie denkt dat het fictie is, maar het zou zomaar een aanzet kunnen zijn tot een andere werkelijkheid. Een aanzet tot reflectie over onze huidige wereldsituatie en hoe het anders zou kunnen, voordat wij ook behoren tot een verloren beschaving.
Bron: http://grilev.nl/?p=365#more-365

De Laatste Profeet is een ingenieus en meeslepend boek, dat gaat over de oeroude strijd tussen goed en kwaad. Zaken die stelselmatig geprobeerd zijn in de doofpot te stoppen passeren de revue. De Aarde is opgebouwd uit geometrie en intelligent, harmonisch leven, waarbij gebruik is gemaakt van de elementen. Dan verdwijnen de goden en slagen verlossers er niet in de mensheid terug te brengen naar het gebruik van hun oorspronkelijke intelligentie door volledig gebruik van de hersenen te maken. De goden besluiten na Jezus en Mohammed nog een laatste poging te wagen en nog eenmaal wordt er een profeet verwekt.
Geweldig zijn de verwijzingen naar de Bijbel en fantastisch de relatie met de wereldgeschiedenis, mythes en godheden. Subliem is het hoe geometrie wordt neergezet evenzoveel als het gebruik van de elementen. Het boek zet aan tot nadenken en roept vraagtekens op. In mijn ogen is dit een boek dat mensen die nog niet ontwaakt zijn, in een keer tot een helder bewustzijn oproept. Wat mij betreft een literair hoogstandje.Bron: http://schrijf.land/1749/de-laatste-profeet-auteur-han-peeters

De laatste profeet is een boek wat je doet verassen! Het eerste hoofdstuk begint met de beschrijving van hoe de Griekse goden Terrade II scheppen. Als je dit stuk leest lijkt het of je een geschiedenisboek aan het lezen bent. Echter als je het verhaal verder leest, is het een goede voorbereiding op een meeslepend verhaal. Het verhaal is vlot geschreven, de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Het is fijn als je het boek in alle rust kunt lezen zodat je alle gebeurtenissen goed kunt volgen. Het boek prikkelt je om goed na te denken over hoe wij als mens met de wereld omgaan.Het verhaal is niet saai of belerend, maar neemt je mee op een ontdekkingsreis en brengt heden en verleden samen. Onbewust steek je veel op over hoe het de wereld zal vergaan als we zo doorgaan. Han Peeters haalt feiten en mogelijkheden aan die je nieuwsgierig maken. Ik zelf heb een aantal dingen opgezocht omdat het me onwaarschijnlijk leek, maar het klopte wel.
Dit boek is bijzonder, goed geschreven en interessant!
Bron: http://www.bol.com/nl/p/de-laatste-profeet/9200000031836377/
----------

DE LAATSTE PROFEET en de GIGANTEN:

Onbetwiste held - en een leuke held, trouwens! - van het verhaal is OrlandO van Straten. Was hij in ‘De Laatste Profeet’ nog een kind, inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een hoogbegaafde jongvolwassene. Als kind van een god heeft hij, tegen wil en dank, een uitzonderingspositie, maar hij is dan ook niet voor niets de laatste profeet en daarmee de redder der mensheid. Tegelijkertijd is hij een heel normaal mens dat worstelt met normale gevoelens die horen bij het volwassen worden. Verliefdheid en seks bijvoorbeeld. De combinatie van goddelijk/menselijk maakt van OrlandO een boeiend personage en geen eendimensionale actieheld.

Door zijn vader, de god Kronos, wordt OrlandO naar de verre planeet Gliese gestuurd. Op deze planeet, die wordt bewoond door mensen, is een totale oorlog aan de gang tussen goed en kwaad. Door hun gebrek aan geweten en overmacht aan massavernietingswapens dreigen de machten van het kwaad de oorlog te winnen. Aan OrlandO de taak orde op zaken te stellen.De strijd tussen goed en kwaad speelt zich echter niet alleen op het verre Gliese af. Ook op aarde, waar het Osisme vrijwel overal en bij iedereen ingang heeft gevonden, blijken domheid en hebzucht nog niet definitief verslagen. Letterlijk verborgen in allerlei duistere hoeken, krochten en gaten wachten tegenstanders van het Osisme hun kansen af. Wanneer tijdens de afwezigheid van OrlandO de aarde wordt aangevallen door reusachtige, intelligente en roofzuchtige reptielen uit de ruimte ziet het er somber uit voor de mensheid. Noodgedwongen neemt de stiefvader van OrlandO, Emile van Straten, de leiding van het OgenOOtschap weer op zich. Met behulp van zijn vriend Jonathan en zijn vrouw Jenny probeert hij de wereld voor het naderende onheil te behoeden.

De Laatste Profeet en de Giganten is opnieuw een verhaal van bijna epische proporties, geschreven in de kenmerkende snelle stijl van Han Peeters. Ook alle andere typische Peeterskenmerken ontbreken niet: mythologie, occultisme, alternatieve geschiedenis, het is er allemaal. Tot mijn persoonlijke vreugde ditmaal afgetopt met een flinke dot science fiction. Ook de betrokkenheid die Peeters voelt met mens en maatschappij spreekt weer duidelijk uit dit boek. Al met al zullen liefhebbers van de werken van Han Peeters aan De Laatste Profeet en de Giganten hun hart zeker weer kunnen ophalen.

Daarmee ben ik aangekomen bij de vraag: is De Laatste Profeet en de Giganten van Han Peeters de moeite van het lezen waard? Mijn antwoord is een volmondig: ja! Ook dit is weer een verhaal dat veel mensen leesplezier zal bezorgen en sommigen misschien zal inspireren of zelfs wat wijzer zal maken. Een absolute aanrader!
Bron: Erik le Romancier, 14 december 2015

Het verhaal in De Laatste Profeet en de Giganten, bleef me steeds benieuwd houden naar wat er ging komen en het is niet voorspelbaar te noemen. Ik ben iemand die graag wil controleren of het klopt wat er geschreven staat, voor zover dat mogelijk is natuurlijk. Ook in De Laatste Profeet en de Giganten heb ik mijn hartje op kunnen halen; zoveel wetenswaardigheden waarover ik wel iets gehoord had, maar niet het fijne van wist. Dit verhaal was aanleiding om het na te gaan pluizen op internet, en jawel; het klopt allemaal wat staat beschreven. Han Peeters maakt gebruik van vrij korte hoofdstukken in een wisselende verhaallijn. Hij neemt de lezer mee van het verleden, via de toekomst en andere planeten naar onze aarde in het heden. Het werk van Erich von Daniken en Zecheria Sitchin is herkenbaar in dit verhaal. Je gaat je afvragen of een wereldorganisatie zoals in het boek beschreven staat haalbaar zou kunnen zijn. Een verhaal dat nog niet afgelopen is, zo lijkt me. Maar dit deel had wederom een (in alle opzichten) fantastisch einde.
Bron: http://graaggelezen.blogspot.nl/2015/05/fantasy-of-toch-niet-recensie-de.html?spref=fb

De Laatste profeet en de Giganten is het tweede deel in de serie de Laatste profeet en een boek dat zeer pakkend is. Zodra je begint opent zich een wereld vol inzichten en wijsheid die je maar nauwelijks weer weg kunt leggen. Je wilt gewoon weten hoe het verder gaat met OrlandO, zijn vader, andere personages en natuurlijk het universum. Je wordt meegezogen in een verhaal waarvan je het gevoel hebt dat je het zelf beleeft. OrlandO moet zijn wereld redden en komt daarbij voor moeilijke vraagstukken te staan waar hij zich eerst gesteund weet door Kronos, zijn kosmische vader, maar niet veel later op zich zelf en zijn team is aangewezen. Naast fictief en onderwijzend bevat het boek spirituele hoogstandjes waar de huidige wereldleiders een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. Heel mooi dat zelfs de zoon van een God die de profeet OrlandO uiteindelijk is, ook gewoon een mens met seksuele behoeften blijkt te zijn, en dat ook de menselijke behoeften zo mooi en bij momenten als driften en primitieve behoeften worden neergezet zoals bij elk ander mens soms ook zo het geval is Ik vind het boek heldere standpunten bevatten met goede uitgangspunten en ideologie voor een wereld die nu nog een utopie is. Wat mij betreft laat de schrijver hier zien dat hij een mens is met fantasie, maar ook verbluffende inzichten in huis heeft en dat hij in staat is iets moois neer te zetten. Een man die wat mij betreft het vermogen heeft om goud te creeeren en negativiteit te transformeren op grote schaal met zijn heldere vermogens en verreikende inzichten. Ik kijk nu al weer uit naar het volgende deel.

Bron: http://www.bol.com/nl/p/de-laatste-profeet-en-de-giganten/9200000040436958/
----------

HET ZESDE ELEMENT:
Acht schrijvers, die elkaar via internet kennen, besluiten een boek te schrijven. Vier vallen af, maar ze blijven zich De Acht noemen. Het thema van het boek is het dualisme goed en kwaad. De tweede verhaallijn speelt zich af tussen de Goden van het Goed en het Kwaad. Het Manuscript van De Acht wordt gemanipuleerd door de goden. Het Vijfde Element kenden we uit de Franse sciencefictionfilm uit 1997, het Zesde staat, aldus de auteur, voor de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, die maar een uitslag kent. In het Voorwoord wordt gesuggereerd dat Peeters dit Manuscript van De Acht bewerkte tot dit boek. Fictie of werkelijkheid? Het doet er eigenlijk niet toe: voor de liefhebbers van het occulte heeft Peeters een geslaagd boek geschreven.
Bron: NBD-Biblion.

Peeters weet je goed in de ban te houden met dit verhaal. Verschillende dimensies die vloeiend door elkaar heen lopen, de wereld van de goden, de wereld van de mensheid. Zijn de mensen een speelbal van de godenwereld, of is er toch nog sprake van een vrije wil? Duistere krachten die proberen te manipuleren en te overheersen. De eeuwige strijd tussen goed en kwaad, acht schrijvers. Hun keuze is bepalend voor het verdere verloop van de strijd.Peeters heeft een zeer aangename schrijfstijl, die steeds weet te boeien. Spitsvondig taalgebruik, een sterk verhaal met verrassende elementen. De hoofdpersonages komen zeer realistisch over, waardoor je je als lezer goed kan inleven. Wees gewaarschuwd! Als je in dit boek begint kan je het niet meer opzij leggen. Met recht een thriller te noemen.
Bron: http://www.bangersisters.nl/entertainment/boekenworm/1810-het-zesde-element-han-peeters


Dankzij de korte en bondige hoofdstukken, leest dit boek erg lekker. Vanaf het begin zit je in spanning over wat er zal overheersen; het goed of het kwaad? In het verhaal zitten regelmatig verwijzingen naar hedendaagse gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld de huizencrisis. Erg actueel! Ook leuk dat je regelmatig niet weet waar de grens tussen realiteit en fantasie ligt. Het boek is bijvoorbeeld in beginsel geschreven door acht personen, net zoals in het verhaal verteld wordt. Vlot geschreven boek met veel interessante onderwerpen. Enige minpunt is dat ik Emile van Straten (uit De eieren van de Keizer en De nieuwe wereldOrde) heb gemist!
Bron: Bol.com

Het Zesde Element is een boek dat je van het begin tot het einde in je greep houdt. Het gaat over de oerstrijd tussen goed en kwaad die op de aarde wordt uitgevochten maar tegelijkertijd ook elders. Ik vind het een levendig boek met elementen van spiritualiteit en religie. Waanzinnig goed vermengd.Ook erg goed gevonden vind ik het gedeelte waarin ether het element is waar de kwade geest niet tegen kan.
Een bijzonder goed geschreven boek waarin elementen zitten die fictief zijn maar die in werkelijkheid ook non-fictie kunnen zijn. Het zet je aan tot nadenken en het is een boek dat je in staat stelt je ogen te openen. Het daagt je zinnenprikkelend uit tot filosoferen en het is spannend tot op de laatste bladzijde. De lezer reist mee op elke bladzijde en elk woord blijft onbeslist totdat de laatste letters wegvloeien. Chapeau voor de schrijver! Een boek dat in meerdere categorien zomaar een bestseller kan worden.
Deze recensie is geschreven door: Esther Scholten
----------

THE LAST PROPHET
This book is an impressing reading experience. It’s hard to put a label on the book. Some parts are like reading a very exciting adventure novel, but other parts are like reading non-fiction. It is like reading a cross-over between Dan Brown and Erich von Däniken.
But the story is fascinating and especially the first part invites to read at a stretch. Even though some things asks some knowledge and concentration from the reader. Or the will to learn and do some research yourself and to expand your knowledge. On the other hand some parts are almost educating without disturbing the reading experience. The part of the seasailing is very convincing and natural written. I didn’t have any knowledge about sailing, but I learned a lot of it by reading this book.
Mystery, adventure, ideology are the keywords for this story.
But most of all it is not a book that you leave behind after turning the last page. It offers so much food for thought, about the world, about your own position in the world. That makes it more than a simple novel, it is a memorable reading experience.
Bron: http://www.bol.com/nl/p/the-ne
----------