Blog
Blogfeed
Voeg uw emailadres toe indien u een email wilt ontvangen bij een nieuwe blog:


Datum: 8-03-2018
 
Aan: COOSTO BV, Amsterdam / 6-3-2018 - 12.00 uur via contactformulier en 14.15 uur via FB

Van: Han Peeters www.hanpeeters.nl

Bericht:

Sinds 1 januari 2018 komt er via uw host nlspider2.wise-guys.nl zo’n 75% van alle hits op mijn persoonlijke website binnen, terwijl dat percentage normaal gesproken hooguit 8% is. Dat valt dus op en als onderzoeksschrijver ben ik op uw organisatie Coosto BV gestuit, die de houder van de domeinnaam is. Zover ik begrijp houdt Coosto BV zich bezig met Social media management software voor bedrijven en organisaties.


In het kader van het aankomende referendum (de sleepwet) wil ik graag uw reactie op mijn vraag waarom ik blijkbaar zo in de belangstelling van uw organisatie sta. Het kan natuurlijk ook zijn dat er sprake is van een ordinaire poging tot inbraak.

Met vriendelijke groet

Han Peeters

6-3-2018 / 16.28 uur: reactie van Coosto BV:

Beste meneer Peeters,

Allereerst dank voor uw bericht. Bij dezen een reactie op uw vraag.

Coosto biedt een zoekmachine aan om openbare data te doorzoeken. Om dit mogelijk te maken verzamelt Coosto openbare data. Daarbij worden alleen websites bezocht die dit toestaan. Naar aanleiding van uw bericht en om onnodige belasting te voorkomen zullen wij uw website niet langer bezoeken.

Uw website staat niet in specifieke belangstelling van Coosto. Er is geen sprake van een ordinaire poging tot inbraak.

In relatie tot het aankomende referendum waar u naar refereert kan ik u melden dat Coosto geen zaken doet met instanties of organisaties die dergelijke doelstellingen voor ogen hebben. Ons moreel kompas is daarmee niet in lijn zoals u ook kunt lezen in een persbericht dat wij in juni 2017 hebben gepubliceerd op onze website.

Mijn nabericht:

Het is een keurig antwoord, maar zo kom je dus wel van spiders af. Ik stel voor dat je Coosto even laat weten niet gediend te zijn van het vergaren van jouw informatie om het vervolgens aan wie dan ook door te verkopen.


----------
 
 
19-04-2018, reactie van 1
1
 ----------
Datum: 7-01-2017
 Zie: https://www.facebook.com/han.peeters.3
----------
 
 
19-04-2018, reactie van 1
1
 ----------